HR Working Parent Strategie gesprek

Zie je binnen jouw bedrijf dat werkende ouders en met name moeders het combineren van carrière en gezin niet eenvoudig vinden?

Het vinden van een balans tussen werk, kinderen en andere verantwoordelijkheden wordt door de meerderheid van de werkende moeders als stressvol ervaren, omdat het werk niet eindigt als zij het kantoor verlaten.

Het jongleren gaat hen nog best goed af en toch zie je dat ze qua energie en vitaliteit erop achteruit gaan.

Zoals een HR-directeur in een interview tegen me zei:

“Ze lopen minder gelukkig en stralend rond. Ze werken hard. Het lukt hen nog steeds hun taken af te krijgen en toch ogen ze moe en een beetje uitgeput. En dan vraag ik me af wat het zou betekenen als we als bedrijf hun geluksbeleving en vitaliteit zouden kunnen verhogen”.

Want, we weten uit onderzoek inmiddels dat gelukkige medewerkers niet alleen beter in hun vel zitten, maar ook beter presteren en minder ziek zijn.

En we weten inmiddels ook dat parttime gaan werken vaak niet de oplossing is voor de ervaren (werk)druk en het eeuwige schuldgevoel naar de kinderen toe.

We gunnen het elke werkende ouder anders en toch is ook vanuit HR vaak lastig te bepalen hoe je werkende ouders gelukkig thuis en op hun werk kunt laten zijn.

Er is al heel veel gezegd en geschreven over de kunst van het combineren van een loopbaan met een fijn gezinsleven en ook wat de risico’s zijn, en toch lijkt het bespreekbaar maken van het thema niet gemakkelijk. Voor zowel manager als de medewerker zelf.

En toch is de businesscase achter een gelukkig gezin heel duidelijk……

Ben je nieuwsgierig naar de HR-strategieën die je zou kunnen volgen en wil je weten welke eerste stappen je zou kunnen zetten? Dan bied ik je graag een GRATIS Working Parent Strategiegesprek aan.

Het is een 1-op-1-gesprek van een halfuur via Skype of per telefoon.

Plan je GRATIS Working Parent Strategiegesprek zelf in in mijn agenda. Klik hier om de beschikbare data te zien.

Samen ontdekken we in slechts 30 minuten welke eerste stappen jij kunt gaan zetten om de werkende ouder thuis en op het werk gelukkig en effectief te laten zijn.