In de pers!

Happy Family Life producten, maar ook de filosofie van Margriet Darwinkel, staan regelmatig in kranten en tijdschriften. Zowel recensies als interviews:

PersHFL1Trainer en schrijfster Margriet Darwinkel van Happy Family Life ervaart in de praktijk dat veel mensen de consequenties van kinderen krijgen niet onder ogen zien: “Ik gebruik vaak de metafoor van een mengpaneel: alle schuifjes staan nog steeds op tien. Bij een belangrijke levenskeuze moet je terug naar dat mengpaneel om opnieuw af te stemmen hoe je je leven inricht.

[Lees meer…]

Op lastig en negatief gedrag van kinderen kun je als ouder veel invloed hebben. Als je tegen je kind zegt dat je het fijn vindt dat hij/ zij zo goed zijn bord heeft leeg gegeten, is dat prettig voor je kind om te horen. Dat gaat hij/ zij vaker doen! Door (te veel) aandacht te besteden aan gejengel en gezeur wordt het niet minder. Zelfs integendeel. Complimenten en pluimen geven kan de gehele dag door en werkt opbouwend en versterkend voor het gedrag dat je graag ziet.

[Lees meer…]

Schermafbeelding-2014-09-02-om-18.06.58

De ene TV-nanny na de andere doet ouders voor hoe het wel moet. En dan hebben we het nog niet eens over alle opvoedboeken en – cursussen. Opvoeden is big business. Zoveel deskundigen om je heen, je zou aan jezelf gaan twijfelen. Welkom in de nanny-klem.

[Lees meer…]

Schermafbeelding 2014-09-02 om 18.08.50

‘Margriet Schmitz van Happy Family Life ziet het dagelijks om zich heen. Van die ouders die heel bewust met de opvoeding bezig zijn. Die hun kinderen gewillig naar al hun clubjes rijden, elke avond een verantwoorde maaltijd koken, parttime werken en in het weekend hun sociale netwerk onderhouden. Van wie je denkt dat ze het goed voor elkaar hebben. Maar die ondertussen wel steunen en kreunen dat het allemaal zo veel en zo druk is.

[Lees meer…]

JM

Als broodnuchtere Friezin moet redacteur Anne Elzinga niets hebben van een pedagogische methode met de naam ‘Opvoeden vanuit het hart’: veel te soft. Toch wint de nieuwsgierigheid het en schrijft ze zich in voor een workshop. Een verslag.

[Lees meer…]

Groter-Groeien--620x876

Nieuwe manier van opvoeden: terug naar je intuïtie. Onze missie is dat ouders weer het zelfvertrouwen terugkrijgen, dat ze beseffen dat ze zelf alles in huis hebben om hun kinderen op te voeden: namelijk hun liefde, intuïtie en unieke kennis van hun kind of kinderen.

[Lees meer…]  

Educare

Druk, druk, druk? Geen tijd voor je gezin? Laat staan voor jezelf? Het kan anders. Er zijn manieren om, ondanks alle dagelijkse stress en beslommeringen, bewust en met de juiste balans van je gezin te genieten.

[Lees meer…]

AD

Opvoeden is in. Naast alle televisieprogramma’s tijdschriften, boeken en cursussen over hoe we van bengeltjes engeltjes maken, is er nu ook een opvoedcursus aan huis.

[Lees meer…]

Libelle

Het lijkt soms alsof we meer tijd besteden aan alles en iedereen om ons heen dan aan ons gezin. En dat terwijl het juist het gezin is dat rust en veiligheid in ons leven geeft.

“Tijdens de vakantie afgelopen zomer besefte ik weer hoe heerlijk het is om veel tijd met mijn man en kinderen door te brengen”, zegt Floor (44). “Om ze bewust mee te maken, echt van ze te genieten. Dan spijt het me dat ik daar gedurende het jaar veel minder tijd voor heb”.

[Lees meer…]

MijnGeheim

Ik kom uit een Drents gezin met een zus boven me. Onze ouders hadden een prima huwelijk, maar mijn vader was een man met een sterk karakter en dat drukte een flinke stempel op het gezin. Dat vond ik lastig. Ik hield als kind al van harmonie en positiviteit, maar bij ons thuis werd niet gepraat over dingen. Dat heeft mij heel erg gevormd.

[Lees meer…]

Viva

 Kinderen komen zonder gebruiksaanwijzing en mét eigen wil. Deal er maar mee. Geen beter lesje karakterbuilding dan het moederschap, vindt journalist Nike Martens (34, drie dochters van 5, 3 en o). Er kan geen managementcursus tegenop.

[Lees meer…]